Ik heb je lief (eind mei 2018) beschrijft de zoektocht naar mijn grootouders in gefictionaliseerde verhalen en reisverslagen. Het is een pocket van 98 pagina’s met foto’s en illustraties.
Opa en oma trouwden een paar dagen voor de oorlog uitbrak. Ik wilde weten hoe hun leven was, als jong volwassenen in Rotterdam. En al was het geen gemakkelijke tijd, het is geen zwaar boek geworden.
Voor deel 1 heb ik boeken, foto’s, anekdotes, voorwerpen, administratieve documenten, mijn fantasie en de illustraties van Henk van der Vliet (1928) gebruikt om me in hun leven te wanen. Henk groeide op in Rotterdam en heeft belangrijke gebeurtenissen uit zijn leven getekend, vier van zijn tekeningen zijn opgenomen in Ik heb je lief.
Deel 2 en 3 zijn reisverslagen. Voor deel 2 ben ik op de trein gestapt naar Berlijn met een brief van opa in de hand. Hij schreef deze vanuit de metaalfabriek waar hij in de oorlog als dwangarbeider werkte. Voor deel 3 ben ik in de winter van Rotterdam naar Friesland gefietst met een kopie van het dagboek van oudtante Mien in mijn tas. Hierin beschrijft ze de hongertocht die ze samen met haar zus maakte.

Lees hier Sonny, een van de verhalen uit Ik heb je lief.

Verhalenbundel: Ik heb je lief

Ik heb je lief-cover