neem mij tot u

Eetbaar gedicht: Ilse Vandenbussche
Handschrift: Daniela Heykoop
Zeefdruk: met hulp van Grafische Werkplaats RAAF te breda
Inkt: rode bietjes* & cacao* op eetpapier*
* biologisch

Een zeefdruk van dit gedicht, op eetpapier, hangt in een groentekistje en onder het gedicht staat een schaaltje met “hosties” die uit eenzelfde zeefdruk gesneden zijn. Het publiek mag het gedicht letterlijk tot zich nemen. ‘Neem mij tot u’  is onderdeel van de interactieve installatie Van het Kastje naar de Muur; een project van Joost van Kersbergen in samenwerking met Poetry Circle Nowhere.

Neem mij tot u

proef mij
ik kom van gezonde bodem

mijn blad bleef onbespoten
ik kreeg de tijd om te groeien

ontvang mijn levenskracht
ik ben de voeding die mij voedde
en meer
nog zoveel meer

reizend door uw mond, uw maag,
uw celwanden en bloedbaan
breng ik wat u nodig heeft
de rest van mij
zal u verlaten
en belanden in de grond
die ons allen voedt

de donkere aarde
waarin alles oplost
in water
dat stijgt tot aan de hemel
weer neervalt
en opkomt als plant, mens of dier
om weer neer te vallen
en op te lossen

Neem mij tot u