Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Genetic Choir & straalstaart in NO WORDS TODAY in TAC

16 april 2017 om 15:00 - 17:00

€5

NO WORDS TODAY

Een expositie waar tekst en woord centraal staan,
waar gedichten tekeningen worden en storyboards geschetst.
Poezie gebundeld, en bezongen.
Schrift als beeldtaal en handschrift tot werkwijze verworden.
Waar collages muzieknotaties worden, en letters woorden,
woorden zinnen, zinnen beelden, beelden en klanken, sculpturen en schilderijen tot één beeldverhaal.
NO WORDS TODAY een expositie met werken van;
Ies Schute, Jaap Blonk, Melle de Boer, Fransien Bal, Wessel Verrijt, Wim ter Weele, Lucebert, Jeroen Blok, Arnoud Rigter, Ilse Vandenbussche.

 

LOOP-COPY-MUTATE van het GENETIC CHOIR

Music from people and places.
Try out
Het nieuwste project van het Genetic Choir heet Loop-Copy-Mutate: Music from People and Places. Met dit project wil het Genetic Choir onder leiding van zanger en artistiek leider Thomas Johannsen nieuw licht werpen op wat wij stedelingen als zo vanzelfsprekend zijn gaan ervaren: stadsgeluid. In samenwerking met laptopkunstenaar Robert van Heumen én het publiek wordt onderzocht hoe die geluiden tot muzikale acute composities kunnen leiden en structuur en betekenis kan ontstaan.

Loop-Copy-Mutate is een één jaar durende concertserie. Het project bestaat uit optredens en onderzoek dat de grenzen verkent van instant compositie bij vocale en elektronische muziek. Voor dit project nodigt Genetic Choir mensen uit van over de hele wereld de online geluidsdatabase van Freesound te verrijken met geluiden uit hun eigen omgeving. Tijdens de concerten wordt geput uit die database, waarbij het publiek invloed kan uitoefenen op welke geluiden zullen weerklinken.

Op 16 april is het Genetic Choir te gast bij TAC – Temporary Art Centre – in Eindhoven om een try-out te geven van het dynamische concert systeem dat het koor ontwikkelt. In het kader van de expositie NO WORDS TODAY zal een geluidsdatabase samen worden gesteld van het werk van kunstenares Fransien Bal en schrijfster Ilse Vandenbussche. Bal vertaalde geluiden uit diverse Aziatische talen naar beeld op papier.

De première van Loop-Copy-Mutate vindt plaats op 2 juli 2017 in de halte van de Noord/Zuidlijn-in-aanbouw onder Amsterdam CS. In de weken ervoor zullen de klanken van het bovengrondse station en zijn reizigers verzameld worden als basis voor een ondergronds avondvullend concert.

www.genetic-choir.org
www.genetic-choir.org/loop-copy-mutate

Gegevens

Datum:
16 april 2017
Tijd:
15:00 - 17:00
Kosten:
€5
Website:
https://www.facebook.com/events/394161007615593/

Locatie

TAC
Vonderweg 1
Eindhoven,
+ Google Maps
Website:
www.tac.nu